Adobe Flash Professional είναι ένα πρόγραμμα συγγραφής πολυμέσων και κινούμενων σχέδιών υπολογιστή  που αναπτύχθηκε από την Adobe Systems.

Χρησιμοποιείται κυρίως για το σχεδιασμό διανυσματικών γραφικών και κινούμενων σχέδιων, και δημοσιεύει το ίδιο  ιστοσελίδες, διαδικτυακές εφαρμογές, πλούσιες εφαρμογές Διαδικτύου, βίντεο και παιχνίδια. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης υποστήριξη για γραφικά raster, εμπλουτισμένο με κείμενο, ήχο και βίντεο ενσωμάτωσης, και ActionScript scripting. Τα Κινούμενα σχέδια μπορούν  να δημοσιευθεί για HTML5, WebGL, Scalable Vector Graphics (SVG) animation και sprite φύλλα, και την κληρονομιά του Flash Player (SWF) και Adobe AIR μορφές.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 ως FutureSplash Animator, και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Macromedia Flash μετά την εξαγορά της από την Macromedia. 

Δημιουργήθηκε για να χρησιμεύσει ως το κύριο περιβάλλον συγγραφής για την πλατφόρμα, το λογισμικό φορέα με βάση το Adobe Flash για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων και διαδραστικό περιεχόμενο. Μετονομάστηκε το Adobe Κίνηση στο 2016 για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη θέση της στην αγορά, στη συνέχεια, δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου του περιεχομένου που δημιουργήθηκε σε Κίνηση χρησιμοποιεί HTML5. 
 
Scroll to Top