Το Microsoft Office είναι μια σουίτα εφαρμογών γραφείου και αποτελείται από εφαρμογές επιφάνειας εργασίας, εφαρμογές για servers και υπηρεσίες για τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και OS X. Το Microsoft Office ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft την 1η Αυγούστου 1988 στην έκθεση COMDEX στο Λας Βέγκας. Αρχικά, ήταν ένας απλός όρος μάρκετινγκ που χρησιμοποιήθηκε για ένα πακέτο εφαρμογών. Η πρώτη έκδοση του Office περιείχε μόνο το Microsoft Word, Microsoft Excel και το Microsoft PowerPoint. Με την πάροδο των ετών, οι εφαρμογές του Office έχουν αυξηθεί σημαντικά και με νέες λειτουργίες, όπως ο ορθογραφικός έλεγχος κ.α.
Στις 10 Ιουλίου 2012, αναφέρθηκε ότι το Office χρησιμοποιείται πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι τρέχουσες εκδόσεις του Microsoft Office είναι το Office 2016 για τα Windows, που κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 και το Office 2016 για OS X, το οποίο κυκλοφόρησε 9 Ιουλίου 2015.
Μία βελτιστοποιημένη touch έκδοση του Microsoft Office βρίσκεται προεγκατεστημένη στα tablet με Windows RT. Επίσης, η Microsoft έχει δημιουργήσει μία έκδοση του Office για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται Office Mobile και είναι διαθέσιμη δωρεάν για Windows Phone, iOS (με ξεχωριστές εκδόσεις για iPhone και iPad), και για το Android. Ακόμη, είναι διαθέσιμη μία δωρεάν διαδικτυακή έκδοση του Office, που ονομάζεται Office Online.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ στα σχόλια σας να γράφεται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι υβριστικές εκφράσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Scroll to Top